Bloemkoolwijken, gebouwd in de jaren ’70, kenmerken zich door hun speelse, autoluwe opzet en veel groen. Maar hoe functioneert dat groen en de bomen vandaag de dag, 50 jaar later? Dit in het licht van de toenmalige ontwerpgedachte en de huidige opgave voor klimaatadaptatie en energie transitie.
Tijdens deze inspirerende lesdag ga je aan de slag met de belevings-, gebruiks- en toekomstwaarde van bomen in bloemkoolwijken. Vanuit de verschillende invalshoeken krijg je inzicht in knelpunten en kansen, ondersteund door casestudies en veldwerk op locatie.
-
Wat ga je leren
- De rol en impact van bomen in bloemkoolwijken: toen en nu
- Uitdagingen zoals veroudering van groen, beheer, klimaatadaptatie en de energie-transitie
- De wensen en behoeften van bewoners: hoe ervaren zij het groen?
- Toekomstbestendige scenario’s voor hoe om te gaan met dit type wijken
- Praktische casestudies en veldwerk in een Arnhemse bloemkoolwijk
-
Leeruitkomst
Scenario’s over de belevings-, gebruikers- en toekomstwaarde van bomen in typische bloemkoolwijken, met een toekomstgerichte visie.
-
Werkvorm
Lessen en zelfstandig en groepswerk. Casestudies en veldwerk.
-
- Duur van de training: 1 dag
- Locatie: Hogeschool van Hall Larenstein te Velp en in de Arnhemse bloemkoolwijk Elderveld
- Tijden: 08.30 uur tot 16.00 uur
- Inclusief: Lunch
- Resultaat: Na afloop een verklaring van deelname.
ETT-kennisuren: 8
Samen met Hogeschool van Hall Larenstein pakken wij thema’s aan die essentieel zijn voor de toekomst van jouw vakgebied. Geen standaard lessen, maar interactieve en doelgerichte werkvormen. Na elke lesdag ga je naar huis met concrete inzichten en tools die je direct in jouw dagelijkse werkpraktijk kunt toepassen. Geen theorie zonder praktijk, maar waardevolle oplossingen voor jouw uitdagingen!