Zoek het hogerop met de ETW-certificering - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Zoek het hogerop met de ETW-certificering

Praktijk Centrum Bomen biedt u de beste leerweg naar het European Treeworker-examen. European Treeworker is afgekort ETW. Daarnaast hebben wij losse trainingen voor ervaren ETW’ers die hun kennis willen uitbreiden of op peil willen houden. Zo kunnen zij voldoen aan de hercertificeringseisen.

Wij kunnen uw bedrijf bovendien volledig ontzorgen. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u adviseren en ondersteunen. In dit blog gaan we in op de volledige ETW-opleiding. In het volgende blog besteden we aandacht aan losse trainingen voor hercertificering.

Intake – European Treeworker-opleiding

De European Tree Worker-opleiding (ETW) is een modulaire opleiding. Afhankelijk van uw vooropleiding, vaardigheden en praktische behoefte in boomverzorging maken we samen met u, in een intake, een persoonlijk opleidingsprogramma.

Eigen tijdspad

In het door u gekozen tijdspad bereidt u zich hiermee voor op het European Tree Worker-examen. Alle onderdelen worden vanuit de praktijk in het vak gestoken. U leert alle aspecten die relevant zijn voor het uitvoeren van boomverzorgingswerkzaamheden. De duur van de opleiding wordt dus op basis van uw persoonlijke opleidingsplan vastgesteld. Daarbij moet rekening gehouden worden met een maximumaantal dagen van 40, gedurende 1 of 2 jaar.

Theorie en praktijk

Zowel het theoriegedeelte (bomenkennis, standplaatsinrichting, ziekten en plagen, boomveiligheidscontrole) als het praktijkgedeelte (snoeien van bomen, klim- en werktechnieken, hoogwerker gebruik, vellen, verplanten volwassen bomen, standplaats verbeteren) komen aan bod.

Eis opdrachtgevers

Het European Tree Worker-certificaat is in veel gevallen een eis van opdrachtgevers om bepaald werk uit te mogen voeren. Als u kort voor het examen alle onderwerpen nog even wilt opfrissen en herhalen, dan kunt u zich inschrijven voor de European Tree Worker-examentraining.

Inhoud van de training

ETW-opleiding
Alle competenties die relevant zijn voor een uitvoerende boomverzorger.
Deze opleiding bereidt u voor op het EAC (European Arboricultural Council), erkend certificaat European Tree Worker (ETW)

Doelgroep

De doelgroep voor de ETW-opleiding bestaat vooral uit: de professionele boombeheerder, boomverzorger en groenvoorziener die met en aan bomen werkt.

Programma

Het programma van de ETW-opleiding is als volgt:

Motorzagen
Velling
Klimtechnieken in bomen
Hoogwerkers
Planten
Verplanten
Snoeien
Boomveiligheidscontrole.

Alle onderdelen worden verzorgd in blokken van 1 tot 4 dagen verspreidt over het jaar.

Frequentie van de opleidingsdagen is afhankelijk van de lengte van uw persoonlijke traject.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden in onze webshop. Voor advies of verdere vragen neemt u dan even contact met ons op.

2 comments

  1. Hallo. Graag zou ik een intake gesprek hebben voor de etw opleiding van volgend jaar. M.v.g. jorne sas

    Beantwoorden
    1. Beste Jorne, wat leuk dat je interesse hebt! Je kan je op deze pagina inschrijven voor een ETW intake gesprek: https://pcbomen.nl/european-treeworker/.

      Beantwoorden

Schrijf een reactie op dit bericht