Opleidingen - Praktijk Centrum Bomen

Opleidingen

Praktijk Centrum Bomen biedt opleidingen die aansluiten bij de praktijk

Bent u werkzaam in het boombeheer of wilt u daarin gaan werken? Binnen dit vakgebied zijn er twee hoofdkwalificaties met bijbehorende certificeringen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de allround uitvoerende boomverzorger of European Tree Worker (ETW) en de allround boom(technisch)adviseur, ook wel aangeduid met European Tree Technician (ETT).

De boombeheerder is een specialist die bomen in zowel stedelijk als landelijk gebied op een professionele wijze onderhoudt. Van particuliere bomen in tuinen tot boombestanden van provincies en gemeenten. Van aanplant tot en met verwijderen, van groeiplaatsadvies tot boomveiligheidsonderzoek. De boombeheerder is met zijn allround kennis en vaardigheid en/of specialistische expertise een meerwaarde voor de bomenbranche.

Wilt u een volledige opleiding, bijscholing of zich specialiseren? Door de jarenlange ervaring die er binnen ons team van PCbomen aanwezig is, leiden wij mensen doelgericht op tot de allrounder (ETW of ETT) die zij willen worden. Voor de experts bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor bijscholing en specialisatie. Uw persoonlijke situatie ligt altijd ten grondslag aan het opleidingsadvies, de uiteindelijke keuze is aan u. Dit noemen wij opleiding op maat!