De lente staat voor de deur, en de Eikenprocessierups ook!

De afgelopen jaren is er volop aandacht voor geweest en dat zal dit jaar niet minder zijn. Nu de lente weer begint zal ook de Eikenprocessierups in toenemende mate weer overlast gaan verzorgen. Mede door de enorme overlast van de afgelopen jaren zijn wij vorig jaar begonnen met het verzorgen van trainingen op het gebied van het veilig bestrijden van de EPR.

(meer…)

Bomen in het voorjaar!

Over een aantal weken is het (gelukkig) alweer zover. De lente begint. Op 20 maart start officieel de lente in Nederland, iets waar veel mensen naar uitkijken. Maar wat gebeurt er precies in de lente? Naast dat het (meestal) mooier weer wordt, zijn er ook een aantal dingen in de natuur die veranderen. In dit blog gaan we verder in op de gevolgen van de lente voor de natuur.

(meer…)

Het belang van een ETW-certificaat

Als boomverzorger weet je als geen ander dat bomen enorm van elkaar verschillen. Dit zorgt ervoor dat het verzorgen van bomen maatwerk is. Om kennis te delen en te vergroten, is er een internationale samenwerking in het leven geroepen: The European Arboricultural Council. Deze organisatie geeft het European Tree Worker-certificaat (ETW) uit aan iedereen die aan de daarvoor gestelde eisen heeft voldaan. Daarvoor bieden wij vanuit Praktijk Centrum Bomen een ETW-opleiding aan.

(meer…)

Terugblik op De Groene Sector Vakbeurs

Inmiddels ligt De Groene Sector Vakbeurs alweer enkele weken achter ons en kijken we daar met een geslaagd gevoel op terug. Met interessante gesprekken en inspirerende stands was de beurs weer een groot succes! We willen iedereen die we tijdens de beurs hebben gezien hartelijk bedanken voor jullie komst.

(meer…)

Welke bomen bloeien er in de winter?

Als het blad van de bomen is gevallen denken de meeste mensen dat de bomen niet meer bloeien. Zoals jullie weten zijn er wel degelijk bomen die bloeien in de winter! Winterbloeiers zijn bestand tegen de koude wintertemperaturen maar kunnen ook tegen bovengemiddelde temperaturen. Deze bomen bloeien vaak op het kale hout.

(meer…)

De Groene Sector Vakbeurs 2020

Op 14, 15 en 16 januari 2020 is het weer zover: de Groene Sector Vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg. Drie dagen lang, hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. De Groene Sector Vakbeurs is uitgegroeid tot hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de sector op de driedaagse vakbeurs af. Maar liefst 295 exposanten presenteren zich. (meer…)

Bosmaaien: Kruid- en houtachtige gewassen

Werken met een bosmaaier kan gevaarlijk zijn. Denk aan contact met draaiende delen en wegslingerend materiaal. Daarnaast moet je ook rekening houden met lawaai, trillingen, lichamelijke belasting, uitlaatgassen en blootstelling aan stoffen. In dit blog lees je alles rondom onze training Bosmaaien: kruid- en houtachtige gewassen.

(meer…)

Speciale trainingen

Met de jarenlange kennis en ervaring van onze vier trainers maken wij het verschil voor jouw bedrijf. Wij staan voor flexibiliteit en kwaliteit! Wij zijn gespecialiseerd in boom-, groen-, bos- en natuurbeheer. Boomverzorging staat centraal, maar wij houden ons ook bezig met alle boomgerelateerde thema’s. Naast ons vaste aanbod aan opleidingen en trainingen bieden wij ook speciale trainingen aan. Lees hieronder welke dat zijn.

(meer…)

Hoe om te gaan met ziektes bij bomen?

Ziektes en aantastingen worden vaak bij bomen geconstateerd. Dit is uiteraard erg vervelend en kan zeker gevolgen hebben voor het werk als boomverzorger. Hoe ga je hier als boomverzorger mee om? In dit blog gaan we verder in op de verschillende soorten ziektes en aantastingen die er zijn.

(meer…)