Veilig werken langs de weg

Als boomverzorger of groenprofessional werk je veel langs de weg. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zowel weggebruikers als wegwerkers lopen hierbij gevaar. Daarom is het van belang dat je de risico’s beperkt om gevaar te voorkomen. In onze training Veilig werken langs de weg gaan we hier verder op in, wat deze training inhoudt, lees je in dit blog.

(meer…)

Hoe gaan we om met Invasieve Exoten?

De afgelopen jaren worden we in toenemende mate geconfronteerd met invasieve exoten. Wat dit zijn en hoe je ze herkent zijn echter vaak nog vragen waar menig boomverzorger of -specialist tegenaan loopt. In dit blog gaan we hier verder op in.

(meer…)

Het belang van goed bodem- en grondonderzoek

Wanneer bomen worden aangeplant is het natuurlijk de bedoeling dat ze groeien en daardoor de omvang bereiken die ze kunnen bereiken. Belangrijk is dan om goed onderzoek te doen naar de grond en de bodem. Op basis hiervan kan dan bepaald worden of er verbeteringen nodig zijn op de groeiplaats.

(meer…)

Het verplanten van bomen

Helaas is het voor bomen met een goed toekomstperspectief niet altijd mogelijk om op dezelfde standplaats te blijven. Hierdoor is het verplanten van bomen essentieel. Hierbij komen een aantal belangrijke aspecten kijken. In dit blog lichten we deze aspecten toe.

(meer…)

Hoe om te gaan met (weer) een droge zomer?

De afgelopen jaren is de droogte in Nederland een veelbesproken onderwerp in het nieuws. Ook dit jaar lijkt dit niet minder te zijn, onlangs is zelfs al aangekondigd om te letten op het waterverbruik omdat anders de landbouw tekorten krijgt. Een groot maatschappelijk probleem dus. Ook voor ons vakgebied heeft het gevolgen, van het groeien van bomen tot het bestrijden van de Eikenprocessierups. In dit blog gaan we verder in op dit thema.

(meer…)

Onze ‘1,5 meter’ trainingen

Sinds de COVID-19 maatregelen gelden in ons land zijn wij constant bezig met het bedenken en uitwerken van manieren om onze trainingen zo goed mogelijk te kunnen geven. De afgelopen periode zijn we gestart met het geven van online theoriecursussen met betrekking tot de bestrijding van de Eikenprocessierups en zijn we ook gestart met het geven van praktijktrainingen op 1,5 meter afstand!

(meer…)

“Werken in bomen”: onze trainingen!

Praktijk Centrum Bomen heeft een groot aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van boomverzorging. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat elke opleiding en training goed verloopt. In dit blog gaan we verder in op de categorie ‘Werken in bomen’. Binnen deze categorie hebben wij een aantal trainingen waarvan we er een aantal uitlichten.

(meer…)

Een ETT-opleiding volgen?

Wil je je als boomverzorger verder ontwikkelen? Dan is onze ETT-opleiding erg geschikt voor jou. Al sinds 2016 verzorgen wij deze opleiding tot European Tree Technician. In samenwerking met de Hogeschool Van Hall Larenstein is deze opleiding samengesteld. In dit blog gaan we verder in op hoe de opleiding er uitziet.

(meer…)