Onze (her)certificeringsmogelijkheden!

Bij Praktijk Centrum Bomen kunt je terecht voor een divers aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van boom-, groen-, bos- en natuurbeheer. Naast vele trainingen kun je bij ons ook examentrainingen volgen en examens afleggen om verschillende certificaten te behalen. In dit blog bespreken we de mogelijkheden die we jou te bieden hebben.

(meer…)

Het belang van goed bodem- en grondonderzoek

Wanneer bomen worden aangeplant is het natuurlijk de bedoeling dat ze groeien en daardoor de omvang bereiken die ze kunnen bereiken. Belangrijk is dan om goed onderzoek te doen naar de grond en de bodem. Op basis hiervan kan dan bepaald worden of er verbeteringen nodig zijn op de groeiplaats.

(meer…)

Het verplanten van bomen

Helaas is het voor bomen met een goed toekomstperspectief niet altijd mogelijk om op dezelfde standplaats te blijven. Hierdoor is het verplanten van bomen essentieel. Hierbij komen een aantal belangrijke aspecten kijken. In dit blog lichten we deze aspecten toe.

(meer…)

Mannen in beschermingskleding voor EPR

“Cursus rupsbestrijding kan toeloop amper aan”

Er wordt veel gesproken over de Eikenprocessierups en de bestrijding hiervan. In een item op Omroep Gelderland werd PCBomen uitgelicht als één van de enkele bedrijven die dit probleem veilig bestrijden kan en hiervoor ook bedrijven opleidt. Lees het artikel hieronder:

“Er zijn in Nederland maar twee plekken waar trainingen zijn in het bestrijden van de eikenprocessierups. Een ervan zit in de bossen van Apeldoorn en daar kunnen ze de stroom aan cursisten bijna niet aan.

(meer…)

Onze maatwerkoplossingen!

PCBomen biedt veel verschillende trainingen en opleidingen aan op het gebied van boomverzorging. Met de jarenlange ervaring van onze trainers weten we veel mensen op te leiden op verschillende vakgebieden. Naast ons vaste trainingsaanbod verzorgen we ook opleidingen op maat. In overleg bepalen we welke maatwerktrainingen of -trajecten voor jouw medewerkers of organisatie van toepassing zijn.

(meer…)

Het belang van een ETT-certificaat

Sinds enkele jaren verzorgt Praktijk Centrum Bomen (PCbomen) in samenwerking met de Hogeschool Van Hall Larenstein een opleiding, die de deelnemers optimaal voorbereidt op het European Tree Technician (ETT) Examen.

(meer…)

Wild in het bos

Maak kennis met PCJacht

Als Praktijkcentrum Bomen zijn wij bekend als de opleider voor boom-, groen-, bos-, en natuurbeheer. Hierbij staat boomverzorging centraal en houden wij ons ook bezig met alle boom gerelateerde thema’s. Wij verzorgen ook, onder de naam ‘Praktijkcentrum Jacht & Fauna’, opleidingen en workshops op het gebied van jagen en het bereiden van wild.

Praktijk Centrum Jacht & Fauna (PCJF) is oorspronkelijk ontstaan na ideeën van Donald Buijtendorp en de eigenaren van Praktijk Centrum Bomen. Door de stijgende vraag naar vaardigheden en kennis bij jagers is PCJF ontstaan. We richten ons hiermee op iedere jager die op zoek is naar aanvullende trainingen als vervolg op de basis. In dit blog vertellen we je meer over wat PCJF aanbiedt en inhoudt.

(meer…)

De Kroezeboom in Ruurlo

Boom uitgelicht: de Kroezeboom

PCbomen is sinds juni 2017 betrokken bij de verzorging van de Kroezeboom in Ruurlo. Deze boom wordt als studieobject gebruikt voor de opleiding van studenten. Naast het daadwerkelijk uitvoeren van de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden dragen wij ook zorg voor de (visuele) boominspecties. Op onze website hebben wij een speciale pagina voor de Ruurlose Kroezeboom ingericht. Hieronder vertellen wij iets meer over dit soort bomen. (meer…)

Mannen in beschermingskleding voor EPR

De Eikenprocessierups in aantocht; en nu?

Het nieuws staat er vol mee. De Eikenprocessierups (EPR) gaat een groot probleem vormen in de komende maanden. Daarnaast wordt er veel geschreven over wat er gedaan moet worden om de EPR te bestrijden. Mede hierom is Praktijk Centrum Bomen (PCB) begonnen met het verzorgen van trainingen op het gebied van het veilig bestrijden van de EPR. (meer…)