Welke bomen bloeien er in de winter?

Als het blad van de bomen is gevallen denken de meeste mensen dat de bomen niet meer bloeien. Zoals jullie weten zijn er wel degelijk bomen die bloeien in de winter! Winterbloeiers zijn bestand tegen de koude wintertemperaturen maar kunnen ook tegen bovengemiddelde temperaturen. Deze bomen bloeien vaak op het kale hout.

(meer…)

Begin het nieuwe jaar goed

Wil jij het nieuwe jaar goed starten? Breid je kennis uit of verdiep je in bepaalde onderwerpen op het gebied van boom-, groen-, bos-, en natuurbeheer. Ook voor het jaar 2021 hebben wij weer interessante en nuttige trainingen en opleidingen op het programma staan.

(meer…)

Gecertificeerd boomcontroleur worden?

Alle bomen in Nederland behoren te voldoen aan zorgplichteisen die vanuit de aansprakelijkheidswetgeving opgesteld zijn. Maar wat houdt de zorgplicht precies in? En wat leer je in onze training boomcontroleur? Dat lees je in ons blog.

(meer…)

Training uitgelicht: Klimtechniek in bomen

De training ‘Basis klimtechniek in bomen’ is bedoeld voor iedereen die in bomen werkt en klimmend zijn/haar werkzaamheden moet uitvoeren. Het is belangrijk dat je weet wat je moet doen en dat je veilig je werk kan uitvoeren, daarom bieden wij deze training aan. In dit blog lichten we deze training verder uit.

(meer…)

Zijn bomen bestand tegen vorst?

De donkere dagen zijn er weer in Nederland en dit betekent ook dat de temperatuur omlaag gaat. Hoewel we in Nederland de afgelopen jaren relatief weinig strenge winters kennen zitten er elke winter wel een aantal dagen & nachten (of weken) tussen die erg koud zijn. Dit kan gevolgen hebben voor de bomen die je plant of hebt geplant. In dit blog gaan we verder in op dit onderwerp.

(meer…)

Wat voor een invloed heeft het weer op bomen?

Het weer heeft een dusdanige invloed op bomen dat het een bron kan zijn van aantastingen en groeistoornissen. Elk seizoen heeft zijn eigen weersinvloeden op bomen. In dit blog nemen we een aantal van die invloeden onder de loep.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Onweer en bliksem
  • Watergebrek
  • Zonnebrand
  • Vorstschade

(meer…)

Hoe gaan we om met bomenziektes?

Elke boomverzorger heeft of krijgt ermee te maken; bomenziektes. Wanneer je een ziekte bij een boom hebt geconstateerd is het belangrijk dat je weet wat er te doen staat. In dit blog nemen we je mee langs de verschillende ziekteverwekkers die er zijn.

(meer…)

Training uitgelicht: Veteraanbomen beheer

De afgelopen jaren krijgen ook de veteraanbomen steeds meer waardering, dat heeft te maken met hun ecologische, landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Echter is het beheer van deze bomen een echt specialisme waar een goede training voor nodig is. In dit blog meer info over deze training.

(meer…)

De herfst is in aantocht!

Na een warme zomer te hebben gehad met een behoorlijke hittegolf is de tijd aangekomen dat we ons voorbereiden op de herfst die komen gaat. We zien de afgelopen jaren dat de natuur steeds eerder in het jaar ‘herfstverschijnselen’ begint te vertonen. Meer hierover lees je in dit blog!

(meer…)