Bosmaaien: Kruid- en houtachtige gewassen

Werken met een bosmaaier kan gevaarlijk zijn. Denk aan contact met draaiende delen en wegslingerend materiaal. Daarnaast moet je ook rekening houden met lawaai, trillingen, lichamelijke belasting, uitlaatgassen en blootstelling aan stoffen. In dit blog lees je alles rondom onze training Bosmaaien: kruid- en houtachtige gewassen.

(meer…)

Speciale trainingen

Met de jarenlange kennis en ervaring van onze vier trainers maken wij het verschil voor jouw bedrijf. Wij staan voor flexibiliteit en kwaliteit! Wij zijn gespecialiseerd in boom-, groen-, bos- en natuurbeheer. Boomverzorging staat centraal, maar wij houden ons ook bezig met alle boomgerelateerde thema’s. Naast ons vaste aanbod aan opleidingen en trainingen bieden wij ook speciale trainingen aan. Lees hieronder welke dat zijn.

(meer…)

Hoe om te gaan met ziektes bij bomen?

Ziektes en aantastingen worden vaak bij bomen geconstateerd. Dit is uiteraard erg vervelend en kan zeker gevolgen hebben voor het werk als boomverzorger. Hoe ga je hier als boomverzorger mee om? In dit blog gaan we verder in op de verschillende soorten ziektes en aantastingen die er zijn.

(meer…)

Waarom is de herfst van 2019 ‘eerder’ begonnen?

Herfst is een van de vier jaargetijde en bij de meeste mensen bekend vanwege zijn vallende blaadjes, flinke windstoten met omgewaaide bomen en dagenlange regen. Door de toenemende klimaatverandering verandert ook dit jaargetijde in rap tempo. Welke invloed heeft dat op ons en onze omgeving?

(meer…)

Een afbeelding van bomen

Onze (her)certificeringsmogelijkheden!

Bij Praktijk Centrum Bomen kun je terecht voor een divers aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van boom-, groen-, bos- en natuurbeheer. Naast vele trainingen kun je bij ons ook examentrainingen volgen en examens afleggen om verschillende certificaten te behalen. In dit blog bespreken we de mogelijkheden die we jou te bieden hebben.

(meer…)

Het belang van goed bodem- en grondonderzoek

Wanneer bomen worden aangeplant is het natuurlijk de bedoeling dat ze groeien en daardoor de omvang bereiken die ze kunnen bereiken. Belangrijk is dan om goed onderzoek te doen naar de grond en de bodem. Op basis hiervan kan dan bepaald worden of er verbeteringen nodig zijn op de groeiplaats.

(meer…)

Het verplanten van bomen

Helaas is het voor bomen met een goed toekomstperspectief niet altijd mogelijk om op dezelfde standplaats te blijven. Hierdoor is het verplanten van bomen essentieel. Hierbij komen een aantal belangrijke aspecten kijken. In dit blog lichten we deze aspecten toe.

(meer…)

Mannen in beschermingskleding voor EPR

“Cursus rupsbestrijding kan toeloop amper aan”

Er wordt veel gesproken over de Eikenprocessierups en de bestrijding hiervan. In een item op Omroep Gelderland werd PCBomen uitgelicht als één van de enkele bedrijven die dit probleem veilig bestrijden kan en hiervoor ook bedrijven opleidt. Lees het artikel hieronder:

“Er zijn in Nederland maar twee plekken waar trainingen zijn in het bestrijden van de eikenprocessierups. Een ervan zit in de bossen van Apeldoorn en daar kunnen ze de stroom aan cursisten bijna niet aan.

(meer…)