Welke bomen groeien er in de lente? - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Welke bomen groeien er in de lente?

Bomen in de lente

20 maart 2021 start de lente weer in Nederland, een tijd waar veel mensen naar uit kijken. Het wordt mooier weer en het is ook een periode waarin veel bloemen en bomen weer gaan groeien. In dit blog lees je meer over de bomen die groeien in de lente.

Cercis siliquastrum

Deze boom wordt ook wel de judasboom genoemd. De naam komt voort uit het bijbelfiguur Judas. Deze boom brengt roze opvallende vlinderbloemen voort. De judasboom bloeit naakt wat betekent dat de bloemen als een groep op de takken en de stam groeien. Na het bloeien lopen de hartvormige bladeren uit en vormen zich roodbruine peulen met zaden. De hoogte van de boom kan oplopen van 8 tot 10 meter, daarom is deze boom ook zeker geschikt om te planten in een (stads)tuin.

Crataegus laevigata ‘Paul’s Scarlet’

De rode meidoorn, een boom die geschikt is voor de kleinere tuinen. De rode meidoorn bereikt een maximale hoogte van 7 meter. De rode meidoorn bloeit uitbundig in mei met zijn gevulde rozerode bloemen. De takken van deze boom bevatten doornen. De rode meidoorn hoef je niet te snoeien, hooguit kun je de dode takken of takken die kruislings groeien weghalen.

Malus floribunda

De malus floribunda is een sierappel die rijkelijk bloeit. In mei en juni bevat deze boom een wit-roze bloemenzee, gevolgd door geel/groene sierappeltjes in het najaar. De sierappel heeft een maximale hoogte van 6 meter en kan het beste als standplaats half schaduw, zon hebben. De sierappel hoeft niet gesnoeid te worden, dode takken of takken die kruislings groeien kunnen weggehaald worden.

Heb je vragen of opmerkingen aan de hand van dit blog? Neem dan contact met ons op via 085 4844760 of stuur een e-mail naar info@pcbomen.nl

Bron: Directplant.nl – Sierappel 
Bron: Directplant.nl – Rode meidoorn
Bron: Appeltern

One comment

  1. u kunt er ook plaatjes bij doen, dan weten mensen beter wat het zijn voor bomen.

    Beantwoorden

Schrijf een reactie op dit bericht