Bos en natuurbeheer

Bos- en Natuurbeheer

Kies uit de open trainingen of een op maat gemaakte offerte voor een groepstraining

Bent u werkzaam in het bos- en natuurbeheer of wilt u daarin gaan werken? Tegenwoordig zijn er in deze branche drie belangrijke typen specialismen. Deze zijn gericht op: Publiek en beleving, Exploitatie en Natuurwaarden.

Er bestaan zowel gespecialiseerde beheerders als ook allrounders in het bos- en natuurbeheer. Of u nu specialistisch of juist allround bent, PCbomen biedt volledige opleidingen, bijscholings- en specialisatiemogelijkheden. Naast of na het doorlopen van de klassieke (allround) opleidingen (mbo en hbo) kunt u zich in specifieke onderwerpen specialiseren of op bijscholen. PCbomen kijkt samen met de branche naar de vragen en zoekt naar mogelijkheden om haar klanten hierin te voorzien. Uiteraard kunnen wij ook invulling geven aan uw eigen specifieke vraag! Van hercertificering of bijscholing van terreinmedewerkers op het gebied van motorzagen tot het opleiden van Flora en Faunaspecialisten. Denk bijvoorbeeld ook aan het trainen van vrijwilligers voor het knotten van wilgen of het verzorgen van excursies. Kortom, ons vakgebied en netwerk van bedient ook de bos- en natuurbeheerder!

Mannen in bos

Praktijk Centrum Bomen biedt een breed aanbod aan trainingen en opleidingen. Vanzelfsprekend sluit ons aanbod altijd aan bij de geldende wet- en regelgeving, nieuwe methodieken en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Plezier en prestaties, bij zowel deelnemer als opleider, staan bij ons centraal.

Al onze trainingen kunnen geheel op maat gemaakt worden voor uw organisatie. Hierdoor sluiten wij volledig aan op de (werk)praktijk en wensen van u als klant. U kunt gebruikmaken van uw eigen werkomgeving en faciliteiten, en besparen op reiskosten.

Naast de reguliere trainingen en opleidingen biedt Praktijk Centrum Bomen ook oplossingen voor uw vragen die afwijken van de standaard. Door te luisteren en samen met u in te spelen op uw specifieke wensen, zijn we in staat om maatwerktrainingen of trajecten voor u of uw medewerkers in te richten.