Cursus 'Veteraanbomen beheer' - Praktijk Centrum Bomen

Cursus ‘Veteraanbomen beheer’

PCbomen organiseert de training ‘Beheer Veterane bomen’. Niemand minder dan dé internationale veteranen bomenexpert Tom Joye verzorgt deze training. Deze unieke kans mag je dus niet missen!

Wat zijn Veteraanbomen?

Veteraanbomen zijn de bomen vol gaten en holtes die je in ons landschap terugvindt. De laatste jaren krijgen ze steeds meer de waardering omwille van hun grote ecologische, cultuurhistorische en landschappelijke waarde. Het beheer van veteraanbomen is een specialisme, waarbij de klassieke inzichten voor het boombeheer vaak niet werken. De aanwezigheid van dood hout, rot en holtes vraagt om specifieke aandacht.

Veteraanboom
Veteraanboom

Wat leer je?

Onder leiding van de veteranen bomenexpert Tom Joye ga je je verdiepen en bekwamen in de aspecten die rond veteranenbomen spelen. Tijdens diverse excursies worden verschillende praktijklocaties bezocht. Je leert tijdens deze opleiding veteraanbomen herkennen en naar waarde schatten. We gaan dieper in op de kenmerken van veteraanbomen, waardoor je bomen door een andere bril leert bekijken. Ook het mogelijke beheer komt aan bod.

Tijdens diverse excursies zullen verschillende praktijklocaties bezocht worden.

Meer info en aanmelden

De training duurt 2 dagen en vindt plaats in Apeldoorn op 25 en 26 januari 2018. Deze training levert je 16 ETW-punten op.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar onze webshop.