ETT examen - Praktijk Centrum Bomen

ETT examen

De European Arboricultural Council (EAC) vertegenwoordigt de nationale boomverzorgingsorganisaties die gezamenlijk de EAC-raad vormen. Deze Raad zorgt voor de uitvoering en de borging van het examen dat leidt tot de kwalificatie van European Tree Technician (ETT).

Het doel van het examen is het testen van de kennis en vaardigheden zoals beschreven in het curiculum van de EAC. Wanneer het examen met succes is afgesloten, mag de kandidaat zich gecertificeerd European Tree Technician noemen.

Inhoud van het examen

Examen voor de European Tree Technician (ETT) certificering.

Doelgroep

De profesionele allround boombeheerder, boomverzorger, beleidsmedewerker en groenvoorziener die boomtechnische adviezen geeft en zich bezighoudt met het voorbereiden en begeleiden van boomtechnische projecten.

Dit ETT examen duurt 1,5 dagen

Programma

  1.  Simulatie I: Offerte, Plan van aanpak en Werkomschrijving
  2.  Simulatie II: Boomtechnisch Onderzoek en Advies
  3.  Schriftelijke Theorietoets

Overige informatie

Examentoelating

De Examencommissie is als enige bevoegd om kandidaten toe te laten tot het examen. Hiervoor moeten de kandidaten de volgende documenten kunnen overleggen:

  • aantonen dat hij/zij in het bezit is van een European Treeworker certificaat of aantonen dat hij/zij in het bezit is van een diploma in de groene sector dat erkent is door de Examencommissie;
  • aantonen dat hij/zij minimaal drie jaar relevante werkervaring heeft.

Studiemateriaal

Kandidaat moet zelf meenemen:

  • Rekenmachine

Alle andere middelen worden ter beschikking gesteld

Resultaat

Bij voldoende resultaat het EAC European Tree Technician (ETT) certificaat. Bij een onvoldoende score kan de kandidaat binnen een periode van 2 jaar na het eerste examen maximaal tweemaal herkansen op de onderdelen die (nog) onvoldoende zijn. Lukt dit niet, dan moet het hele examen opnieuw worden gedaan.

Werkwijze van inschrijving

Na doorgeven aan PCbomen dat u mee wil doen aan het ETT examen nemen wij contact met u op middels een inschrijfformulier.

Prijs volledig examen: € 1.590,- (excl. btw)