Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/7/b/2/pcbomen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203 Tuin en Landschap - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Tuin en Landschap

Afgelopen maand heeft er een artikel gestaan in ‘Tuin en Landschap’ over Praktijk Centrum Bomen.
Wij willen dat graag met jullie delen.

Praktijk Centrum Bomen

Op 6 maart is het Praktijk Centrum Bomen van start gegaan, een opleidingscentrum voor boom-, groen-, bos- en natuurbeheer. Vier oud medewerkers van IPC Groene Ruimte, Willem van Delft, Bart Exterkate, Peter Bongen en Frits Spek, hebben hun krachten en ervaring gebundeld.

De directe aanleiding voor deze stap was de reorganisatie bij IPC Groene Ruimte waarbij alle medewerkers boventallig werden verklaard. Dit bood de gelegenheid voor de vier oud medewerkers om de handen ineen te slaan en een nieuw full service opleidingscentrum te beginnen.

SONY DSC

Diversiteit in Aanbod

Praktijk Centrum Bomen biedt onder meer cursussen motorzagen, boomveiligheid, Flora- en Faunawet en snoeien, maar ook complete opleidingen tot ETW’er en ETT’er. De standplaats is Apeldoorn, maar cursussen worden op verschillende locaties in Nederland gegeven.

Volgens Peter Bongen heeft de reorganisatie ze aan het denken gezet. Alle vier zijn ze individueel tot de conclusie gekomen dat ze met het vak door willen gaan en dat de beste manier om dat te doen samen in een eigen bedrijf is. Peter Bongen ziet ook voldoende ruimte in de markt voor Praktijk Centrum Bomen. “Er is een constante vraag naar kennis, het vak groeit en er is een groeiende vraag naar ETW’ers. Er is niet één bedrijf dat die vraag naar opleiding in de boomverzorging alleen aan kan, dus er is werk genoeg voor ons.”


Bron artikel: www.tuinenlandschap.nl

Schrijf een reactie op dit bericht