Internationale dag van de Natuurbescherming - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Internationale dag van de Natuurbescherming

Een dag om bij stil te staan!

De natuur, dat vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. We moeten zuinig zijn op de aarde en op wat de natuur ons te bieden heeft. Deze dag is bedoeld om meer mensen bewust te maken van onze natuur en wat we kunnen doen om onze natuur te behouden, niet alleen voor ons zelf, maar ook en vooral voor de generatie na ons. Daarom staan er verschillende (milieu) organisaties op deze dag bij winkelcentrums en op evenementen om meer over dit onderwerp te vertellen.

Zelf nadenken

Ook is het de bedoeling dat we met elkaar nadenken over wat een ieder zelf zou kunnen doen om onze natuur te beschermen, zoals: afval scheiden, recyclen, boodschappentassen mee nemen in de plaats van bij iedere boodschap een nieuw plastic tasje kopen en ga zo maar door.

Het doel

Het doel is dat we ons allemaal meer bewust gaan worden van de schade die we onze natuur toe brengen, terwijl we een gezonde natuur zo hard nodig hebben aangezien de natuur bijdraagt aan ieders gezondheid, onze samenleving en aan onze economie.

De Internationale Dag van de Natuurbescherming is minder actief dan het geweest is. . Van 2007 tot 2009 was er nog een actie: “Behoud de poolgebieden en de gletsjers”. Veel landen deden mee aan deze actie. Inmiddels is het een stuk minder groot en internationaal.

Dit neemt niet weg dat het een fantastisch initiatief is welke wat ons betreft mag blijven!

Praktijk Centrum Bomen

Niet al onze activiteiten hebben betrekking tot het opleiden in het groen. Samen met u kunnen wij de mogelijkheden bekijken. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

Schrijf een reactie op dit bericht