Samenwerking met Praktijk Centrum Sport & Golf - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Samenwerking met Praktijk Centrum Sport & Golf

Wij zijn erg blij en trots dat we sinds afgelopen week een officiële samenwerking zijn aangegaan met Praktijk Centrum Sport & Golf.

Gedeelde instelling

De samenwerking van Praktijk Centrum Sport & Golf met Praktijk Centrum Bomen was een logische stap. Dat is niet alleen vanwege de noodzakelijke organisatie. Het is vooral de gedeelde instelling om op te leiden vanuit de liefde en het respect voor het groene vakmanschap die ons weer samenbracht. Werken met vakmensen voor vakmensen, zoveel mogelijk ‘hands-on’ in de praktijk. Dat hebben we 20 jaar samen gedaan in Arnhem en dat wordt nu vanuit Apeldoorn met Praktijk Centrum Sport & Golf voortgezet.

Passie voor het vak

Wat bezielt Ernst Bos om medio 2014 z’n baan en collega’s gedag te zeggen en een jaar later van de oud-collega’s weer nieuwe collega’s te maken, door samen Praktijk Centrum Sport & Golf te beginnen? Ernst Bos vertelt: “De belangrijkste reden is passie voor het vak! Gedeelde passie bindt. Zet een paar gedreven greenkeepers of sportveldbeheerders bij elkaar en het gaat over gras, grond en machines. In hun ogen is niets mooier dan een strak gemaaide grasmat. Bij bomenmensen zie je precies hetzelfde. Hoe groter, hoger en ouder hoe mooier. Je zou denken dat dit elkaar bijt.”

Bomen vervelend

“Voor echte grasmensen (en kunstgrasmensen) zijn bomen vaak vervelend: ze geven schaduw, laten blad, takken en eikels vallen en hun wortels groeien waar je ze vooral niet wilt hebben. Wat helpt, is dat de nieuwe collega’s ook goed zijn in het omzagen van bomen. Dat is uiteindelijk voor elk gras- en sportveld het beste. Maar ook ‘wij van het gras’ vinden bomen wel mooi. Je moet er niet aan denken: een golfbaan of buitensportcomplex zonder bomen of struiken? Als ze maar op gepaste afstand staan. En dan mag je er ook goed voor zorgen, zodat ze waardig mooi en oud kunnen worden”, aldus Ernst.

Meer info

Benieuwd naar wat Praktijk Centrum Sport & Golf te bieden heeft? Kijk dan eens op www.pcsportengolf.nl.

Ze zijn ook op de social mediakanalen Facebook en Twitter @pcsportengolf te vinden.

Schrijf een reactie op dit bericht