De verbouwing - Praktijk Centrum Bomen

Blog

De verbouwing

En eindelijk was het dan zover. De verbouwing, iets waar we al maanden over vergaderd en gesproken hebben, is op 7 maart begonnen. Eerst moesten de muren gesloopt worden in de schuur van ons pand aan de Asselsestraat 328B.

Waarom verbouwen?

We hebben een goede start gehad en we zijn ontzettend hard gegroeid. Hierdoor hebben we permanent 2 goede lokalen nodig. Het is niet meer mogelijk en wenselijk om kantoor te houden en les te geven in onze kantine. Daarbij komt dat de Gemeente Apeldoorn in hetzelfde gebouw waarin wij gevestigd zijn een arbeidsmatige dagbesteding wil gaan vestigen, in samenwerking met GGNet & Siza. Riwis Groen en co, Felua en het Leger des Heils. Het gebouw moet als basis gaan dienen voor dagbesteding voor zowel binnen als buiten. De werkzaamheden buiten zullen worden uitgevoerd in het aangrenzende park Berg en Bos van de Gemeente. Voor de dagbesteding binnen zijn er 2 ruimtes nodig.

Gemeente Apeldoorn en de betrokken zorginstellingen hebben een plan gemaakt voor het gebouw en dus ook de verbouwing.

Hoe gaat het eruit zien?

We zijn nu 2 maanden verder en er is heel veel gebeurd. Ons kantoor is inmiddels verhuisd naar het andere gebouw, hier hebben we twee mooie kantoorruimtes met een vergaderkamer.

We krijgen een mooie nieuwe kantine die we gezamenlijk gaan gebruiken. Ook de toiletten zullen we gezamenlijk gaan gebruiken. Praktijk Centrum Bomen krijgt 2 nieuwe lokalen die in alle behoefte worden voorzien. Er wordt een aparte opbergruimte gecreëerd zodat we onze materialen en gereedschappen goed en veilig kunnen opbergen.

Ook komt er voldoende kantoorruimte in het aangrenzende pand samen met de Faunabeheerder, de bosbeheerder en de beheerder van het Park Berg en Bos van de Gemeente Apeldoorn.

De bestaande ruimtes in ons gebouw zijn geschilderd en worden inmiddels door de verschillende zorginstellingen gebruikt. De schuur is helemaal omgetoverd in mooie leslokalen. Alleen de vloeren moeten er nog in en dan kunnen we het helemaal gaan inrichten zoals wij het graag willen hebben.  Eind mei hopen we helemaal klaar te zijn en kunnen we verder uitbouwen met een nieuwe frisse start.

Bekijk de foto’s van onze verbouwing op onze Flickr pagina.

Schrijf een reactie op dit bericht