Zomerbloeiende bomen - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Zomerbloeiende bomen

Zijn er ook zomerbloeiende bomen?

De zomer is begonnen. De meeste bomen beginnen te bloeien in het vroege voorjaar, maar kunnen we ook bomen tegenkomen die nu in bloei staan? Er zijn inderdaad een paar laatbloeiers te vinden.

De Trompetboom

De Trompetboom, ook wel bekend als de Catalpa, heeft een mooie natuurlijke vorm. Hij functioneert goed als parasol in je tuin omdat hij een lichte transparante schaduw geeft. De Catalpa heeft grote bladeren die hartvormig zijn. Hoe vaker de boom gesnoeid zal worden, des ter groter zullen de bladeren worden. De bloempjes die in de boom bloeien, bloeien van juni tot eind juli. Als deze uitgebloeid zijn komen er vruchten aan de boom, deze lange, dunne paarse peulen kunnen wel een lengte krijgen van 35 centimeter.

De Lindeboom

De Lindeboom is een echte Hollandse loofboom en populair in ons land. Deze boom wordt ook Tilia genoemd. Als de boom in bloei staat dan ruikt deze heerlijk. Iedereen kent de zoete geur wel van de lindebloesem. Sommige steden hebben de naam zelfs te danken aan deze boom, zoals de stad Tilburg (Tilia) en andere plaatsen zoals Ter-Linden en Lindeveld. De Linde is dicht bebladerd en de vormen van de bladeren zijn hartvormig. De Lindeboom bloeit altijd eind juni begin juli en de bloemen die ontstaan zijn witgeel en deze geuren verrukkelijk.

De Blazenboom

De Blazenboom wordt ook wel Koelreuteria genoemd. Dit is een wat minder bekende boom. Hij is wat kleiner qua omvang en dat maakt hem weer meer geschikt voor de wat kleinere tuinen. Deze boom groeit langzaam. Het blad van de boom is langgerekt en kan zo’n 35 centimeter lang worden. In juli en augustus komen er lichtgekleurde gele bloemen in de boom. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid ontstaan er opgeblazen vruchten, daar komt de naam blazenboom vandaan. Als de zomer weer voorbij is en het langzaam najaar wordt krijgt deze boom mooie gele herfstkleuren.

Schrijf een reactie op dit bericht