Korte terugblik EAC-meeting in Praag - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Korte terugblik EAC-meeting in Praag

Afgelopen weekend vond er in een Praag een meeting plaats voor supervisors van EAC, European Arboricultural Council. De Nederlandse supervisors zijn: Henk van Scherpenzeel, Harold Schoenmakers en ook Willem van Delft van PC Bomen. Daarnaast zijn er twee Nederlandse supervisors formeel opgenomen in de EAC Supervisor pool, namelijk Wouter Schulp en Henry Kuppen. Nederland heeft nu dus vijf supervisors die overal in Europa toezicht houden.

Waarvoor deze meeting?

Tijdens de EAC-meeting delen alle ETW’ers (European Tree Workers) en ETT’ers (European Tree Technicians) uit Europa nieuwe ontwikkelingen op het gebied van certificering. EAC is een forum waar afgevaardigden van verschillende boomkwekersorganisaties uit heel Europa elkaar ontmoeten. Met als doel om de status en ontwikkeling van dit beroep naar een hoger plan te tillen door contacten te onderhouden over zaken als onderzoek en opleiding, maar ook succesvol boombehoud en verbetering van de werkende praktijk. Dit leidt tot gezondere en langer levende bomen in steden, parken, tuinen of waar er bomen groeien om Europa te verfraaien. De EAC is nodig om de noodzakelijke druk uit te oefenen op de aangewezen regeringsinstanties en individuen.  Meer informatie over EAC is terug te vinden op hun website.

Kennis en ontwikkeling

Wij vinden het dan ook zeer waardevol dat Willem van Delft als een van de Nederlandse supervisors zitting heeft in de EAC. Zo kan PC Bomen de meest actuele kennis en ontwikkeling op Europees niveau overdragen op haar opdrachtgevers. Dat is terug te vinden in ons trainingsaanbod.

Schrijf een reactie op dit bericht