Routes langs prachtige bloesembomen - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Routes langs prachtige bloesembomen

De bloesemtijd is aangebroken. Meestal komen vanaf april de fruitbomen weer in bloei. De kersenbomen bloeien als eerst. De pruimen- en perenbomen volgen daarna. De appelbomen zijn de fruitbomen die vaak als laatste in bloei komen. Wilt u zelf de fruitbomen in bloei zien? Hieronder treft u diverse mooie bloesemroutes aan.

Mooiste routes

Midden-Betuweroute

U verkent met deze gevarieerde fietsroute, 48 km lang u de Midden-Betuwe. Dit is het gebied tussen de Waal en de Nederrijn. U gaat door rustige natuur en langs karakteristieke dorpen als Kesteren, Lienden en Ochten. Geniet van de dijken, uiterwaarden, rivieren en boomgaarden! Meer informatie over deze route vindt u hier.

Kersentocht in de Betuwe

Als u de Kersentocht Betuwe volgt, ervaart u direct waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland wordt genoemd. Langs de weg vindt u diverse fruitstalletjes, waar u bijvoorbeeld lekkere, vers geplukte kersen kunt proeven en kopen. Meer informatie over deze route vindt u hier.

Bloesem- en fruitroute

Tijdens deze route kunt u van het gastvrije Land van Maas en Waal genieten. Ontdek het bijzondere rivierenlandschap. U komt langs heel veel fruitboomgaarden en bijbehorende fruitstalletjes van Rivierenland. Meer informatie over deze route vindt u hier.

Puur Geldermalsen

Geldermalsen is het fruitdorp aan de Linge. Deze route gaat eerst door dit fraaie dorp. Vervolgens kunt u het landschap verkennen. Meer informatie over deze route vindt u hier.

Klompenpad Tremelpad

Deze route is 14 km lang. Rondom het dorpje Dreumel is er indrukwekkend buitengebied, met vele boomgaarden. Stevige schoenen aan en geniet van het reservaat. U vindt hier meer informatie over deze route.

De Kooiroute

Deze 12 kilometer lange route brengt u langs landhuizen, monumentale boerderijen, akkers en bossen op het landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt. U vindt hier 900 hectare natuurgebied, waar u ook kunt genieten van pure producten en een drankje. Bent u met kinderen, dan kunt u de route inkorten tot 2,5 km. U vindt hier meer informatie over deze route.

Meer weten over fruitbomen?

Het team van PC bomen beschikt over heel veel kennis en ervaring over bomen en boomonderhoud. Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze website.

Bronnen:

Geldersestreken.nl en Wandelenrivierenland.nl

 

Schrijf een reactie op dit bericht