Veteranen bomen staan centraal op KPB-themadag en bij PCbomen - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Veteranen bomen staan centraal op KPB-themadag en bij PCbomen

Veteraanboom

Op 14 oktober vindt er vanuit de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) een themadag over veteranen bomen plaats. Deze speciale themadag staat in het teken van het 35-jarig bestaan van KPB. Er zijn diverse sprekers die de deelnemers letterlijk en figuurlijk meenemen naar veteraan- bomen.

Meer informatie

Tijdens deze dag worden verschillende invalshoeken belicht rondom het thema ‘Veteranen bomen voor de toekomst’. Meer informatie over deze dag vind je hier.

Veteranenbomen

Eigen training door Tom Joye

PCbomen besteedt aan dit thema ook aandacht in de training ‘Beheer Veterane bomen’. Niemand minder dan dé internationale veteranen bomenexpert Tom Joye verzorgt deze training. Deze unieke kans mag je dus niet missen!

Wat zijn Veteraanbomen?

Veteraanbomen zijn de bomen vol gaten en holtes die je in ons landschap terugvindt. De laatste jaren krijgen ze steeds meer de waardering omwille van hun grote ecologische, cultuurhistorische en landschappelijke waarde. Het beheer van veteraanbomen is een specialisme, waarbij de klassieke inzichten voor het boombeheer vaak niet werken. De aanwezigheid van dood hout, rot en holtes vraagt om specifieke aandacht.

Kroezeboom in Ruurlo

Wat leer je?

Onder leiding van de veteranen bomenexpert Tom Joye ga je je verdiepen en bekwamen in de aspecten die rond veteranenbomen spelen. Tijdens diverse excursies worden verschillende praktijklocaties bezocht. Je leert tijdens deze opleiding veteraanbomen herkennen en naar waarde schatten. We gaan dieper in op de kenmerken van veteraanbomen, waardoor je bomen door een andere bril leert bekijken. Ook het mogelijke beheer komt aan bod.

Meer info en aanmelden

De training duurt 2 dagen en vindt plaats in Apeldoorn op 17 en 18 januari 2018, met optioneel 25 en 26 januari. Deze training levert je 18 ETW-punten op.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar onze webshop.

Schrijf een reactie op dit bericht