Praktijk Centrum Bomen start als eerste trainingen en certificering in “Veilig bestrijden van de Eikenprocessierups” (EPR) - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Praktijk Centrum Bomen start als eerste trainingen en certificering in “Veilig bestrijden van de Eikenprocessierups” (EPR)

De Eikenprocessierups

Praktijk Centrum Bomen (PCbomen) uit Apeldoorn heeft vrijdag 19 april 2019 met succes de pilottraining verzorgd met betrekking tot het bestrijden van de Eikenprocessierups.
PCbomen is hiermee de eerste en enige opleider die aan deze vraag voldoet.

Via meerdere kanalen werd PCbomen benaderd of er een training op het gebied van bestrijding van de Eikenprocessierups aangeboden kon worden. Een leuke uitdagende nieuwe vraag. Samen met een aantal partners heeft PCbomen aan de vraag kunnen voldoen. Door deze samenwerking met Terra Nostra, Boom en Tuin Techniek en Poel bosbouw is de training als zeer geslaagd ervaren. Deelnemers van de gemeente Castricum en GroenWerk XL zijn gecertificeerd voor het veilig bestrijden van de Eikenprocessierups (praktijk- en theorietoets).  Tijdens deze training wordt er gewerkt volgens het protocol veilig bestrijden van EPR.

Op 23 mei 2019 zal er weer een training in Apeldoorn plaatsvinden waar u zich voor kunt aanmelden. Ook een in-company behoort tot de mogelijkheden. Bij vragen mail: info@pcbomen.nl of bekijk de website: www.pcbomen.nl

Bron foto: Henry Kuppen, Terra Nostra.

4 comments

 1. Wat zijn de kosten van deze cursus/certificering en wanneer wordt deze weer aangeboden?

  Beantwoorden
  1. Hi Karl,
   De kosten zijn €220,- en de eerstvolgende cursus is op 5 juli 2019.

   Gr. Peter Bongen

   Beantwoorden
 2. Goedeavond,
  Kan ik mij voor de eerstvolgende cursus inschrijven.
  Groet Gerard Loeters

  Beantwoorden
  1. Hoi Gerard,

   Dat kan via deze link: https://inschrijvingen.praktijkcentra.nl/PCB/opleiding/232
   De eerstvolgende cursus staat gepland voor 29 augustus 2019.

   Gr. Peter Bongen.

   Beantwoorden

Schrijf een reactie op dit bericht