Begin in 2020 bij Praktijk Centrum Bomen! - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Begin in 2020 bij Praktijk Centrum Bomen!

Wil jij in 2020 een andere weg in slaan of jouw kennis van boomverzorging uitbreiden? Meld je dan aan en volg in 2020 leuke en nuttige trainingen op het gebied van boom-, groen-, bos-, en natuurbeheer.

Machine trainingen
Tijdens onze machine trainingen leer je ergonomisch en veilig te werken met apparatuur. Machine trainingen bestaan uit basistrainingen en trainingen voor ervaren natuurbeheerders. Je kunt kiezen uit Kettingzagen, Afzetten kleine bomen en struiken, Velling, Vellen van complexe bomen, Hout onder spanning en Bosmaaien: kruid- en houtachtige gewassen.

Werken in bomen
Tijdens deze trainingen ga je de hoogte in. Je leert bijvoorbeeld hoe je veilig kunt kimmen. Daarvoor kun jij je aanmelden voor onze klimtechniek trainingen. Daarnaast kun je er voor kiezen om certificaat te halen voor Machinale Kroonverzorging, Afbreken van bomen, Bedrijfshulpverlening voor Boomverzorgers en Basistraining Hoogwerkers en Kettingzaaggebruik.

Boomveiligheid
Het interpreteren en rapporteren van boomveiligheid gebreken is een specialisme waar kennis en kunde voor nodig is. Wij bieden drie trainingen aan op dit gebied: Basistraining Boomcontroleur (deze is 5 jaar geldig), Vervolgtraining Boomveiligheids-inspecteur en een hercertificering Boomveiligheidscontroleur.

Wet natuurbescherming
Iedereen groenvoorziener, boomverzorger, hovenier en agrariër heeft te maken met de Wet natuurbescherming (voorheen de Flora- en faunawet).  Je hoort bijvoorbeeld rekening te houden met bedreigde dier- en plantsoorten, mierenhopen etc.

Speciale trainingen
Ook bieden wij bij Praktijk Centrum Bomen, speciale trainingen aan. Tijdens deze trainingen kun jij je specialiseren. Wij bieden de volgende speciale trainingen aan: Data Inspecteur Bomen (DIB), Veteraanbomen beheer, Kroonarchitectuur, ETW bijscholing – Ziekten en aantastingen en Eikenprocessierups bestrijden.

Opleidingen
Naast trainingen, bieden wij ook opleidingen aan op het gebied van algemene boomverzorging en inhoudelijke kennis van boombeheer. Je kunt bij ons terecht voor opleidingen European Tree Worker (ETW), European Tree Technician (ETT), Opzichter Uitvoerder Openbare ruimte (OUO) en Toezichthouder (bomen, civiel en groen).

Zit er een training of opleiding bij die jou aanspreekt? Begin het nieuwe jaar dan bij Praktijk Centrum Bomen. Wil jij meer informatie of wil jij je inschrijven? Kijk dan op onze website.

Schrijf een reactie op dit bericht