Bomen in het voorjaar | Praktijk Centrum Bomen

Blog

Bomen in het voorjaar!

Over een aantal weken is het (gelukkig) alweer zover. De lente begint. Op 20 maart start officieel de lente in Nederland, iets waar veel mensen naar uitkijken. Maar wat gebeurt er precies in de lente? Naast dat het (meestal) mooier weer wordt, zijn er ook een aantal dingen in de natuur die veranderen. In dit blog gaan we verder in op de gevolgen van de lente voor de natuur.


De natuur komt op gang
Ligt de natuur in de winter ‘stil’ dan? Nee, zeker niet! In de lente komt er van alles in beweging buiten. Wat in de winter dood leek te zijn, komt in de lente weer tot leven. Zoals een verdorde tak van een boom, deze kan er in de winter dood uitzien. Maar in de lente bloeit deze weer helemaal op en groeien er zelfs weer knoppen aan.

Hoe zit het met bomen?
In de lente zijn er zelfs oude bomen die nieuwe bladeren aan hun takken zien groeien. Echter is het wel belangrijk om vroeg in de lente bomen en struiken te snoeien. Door de dode takken weg te snoeien komt er meer ruimte voor nieuwe takken om te bloeien.

Trainingen in het voorjaar
Ben je werkzaam in de boomverzorging? Laat je opleiden door PCBomen. Ook in het voorjaar hebben we een groot aanbod aan trainingen en opleidingen op het gebied van boomverzorging. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat je op een juiste wijze je kennis vergroot.

Ben je nieuwsgierig naar ons aanbod? Neem dan een kijkje op deze pagina. Heb je vragen of opmerkingen over één van onze trainingen? Neem dan contact met ons op via 085 4844760 of stuur een e-mail naar info@pcbomen.nl

Schrijf een reactie op dit bericht