De lente is begonnen, en de EPR ook! | Praktijk Centrum Bomen

Blog

De lente is begonnen, en de Eikenprocessierups ook!

De afgelopen jaren is er volop aandacht voor geweest en dat zal dit jaar niet minder zijn. Nu de lente weer begonnen is zal ook de Eikenprocessierups in toenemende mate weer overlast gaan verzorgen. Mede door de enorme overlast van de afgelopen jaren zijn wij vorig jaar begonnen met het verzorgen van trainingen op het gebied van het veilig bestrijden van de EPR.

Toenemende overlast
De afgelopen jaren, met vorig jaar als hoogtepunt, hebben we enorme last gehad van de Eikenprocessierups. Mede door het veranderende klimaat in Nederland komt deze plaag steeds vaker voor. De overlast ontstaat doordat de vlinder eitjes achter laat op bomen waaruit rupsen ontstaan. Na een periode krijgt de rups brandharen die een bedreiging vormen voor mensen, in contact komen met deze haren levert vervelende klachten op.

Bestrijden van de EPR
Om dat het ook dit jaar weer wachten is op de klachten van de Eikenprocessierups wordt er volop gesproken over de bestrijding ervan. Want wat is nou de beste manier om dit probleem grondig aan te pakken?

In onze training leiden wij professionals op om de Eikenprocessierups veilig te bestrijden. We hebben aandacht voor de levensfases van de rups, hoe je omgaat met afval ervan en wat de risico’s zijn omtrent gezondheid. De eendaagse training begint met theorie, gevolgd door een demonstratiemiddag en als afsluiter een theorie- en praktijkexamen. Er is geen vooropleiding vereist om deze opleiding te kunnen volgen.

Bekijk hieronder een video over onze training ‘Veilig bestrijden van de Eikenprocessierups’:

Certificaat halen?
Ben je geïnteresseerd geraakt om zelf (of met personeel) deze training te volgen? Inschrijven kan via onze website. Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Je kan mailen naar info@pcbomen.nl of bellen naar 085-4844760.

Schrijf een reactie op dit bericht