Volg een ETT-opleiding bij | Praktijk Centrum Bomen

Blog

Een ETT-opleiding volgen?

Wil je je als boomverzorger verder ontwikkelen? Dan is onze ETT-opleiding erg geschikt voor jou. Al sinds 2016 verzorgen wij deze opleiding tot European Tree Technician. In samenwerking met de Hogeschool Van Hall Larenstein is deze opleiding samengesteld. In dit blog gaan we verder in op hoe de opleiding er uitziet.

Waar bestaat de opleiding uit?
De ETT-opleiding bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel is de Minor “Bomen en Stedelijke Omgeving’ van Van Hall Larenstein. Deze minor voorziet in de brede vakinhoudelijke basiskennis van een boomtechnisch adviseur en het aanleren en trainen van basiscompetenties van een adviseur. Wanneer deze minor wordt afgesloten ontvang je een hbo-certificaat.

Het 2e en laatste onderdeel is de modulaire ETT-opleiding van Praktijk Centrum Bomen. Deze opleiding bestaat uit 3 modulen:

  • Boombeheer en beleid
  • Projectorganisatie en contracten
  • Boomtechnisch onderzoek en -advies

De modules worden ingevuld op basis van projecten op het themagebied van de module. Tijdens de uitvoering van het project worden er colleges aangeboden welke zorgen voor de gewenste inhoudelijke verdieping op het vakgebied van de module. Daarnaast wordt de student intensief begeleid zodat hij of zij alle stappen en vaardigheden die nodig zijn om het project succesvol uit te voeren leert beheersen.

Na het volgen van de drie modules beheerst de deelnemer niet alleen de vakkennis, maar kan deze ook succesvol toepassen. Met het volgen van de modules in combinatie met praktische werkervaring is de deelnemer in staat het door de EAC internationaal erkende ETT-certificaat te halen middels een ETT-examen.

Persoonlijk
Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen en de persoonlijke situatie van de deelnemer stellen wij een persoonlijk leerplan samen.

Interesse?
Heb je interesse in het volgen van deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar info@pcbomen.nl onder vermelding van ETT-opleidingsgesprek. Je contactpersoon is Willem van Delft. We kijken samen naar een geschikte manier en moment om het opleidingsgesprek te plannen.

Schrijf een reactie op dit bericht