“Werken in bomen”: onze trainingen! | Praktijk Centrum Bomen

Blog

“Werken in bomen”: onze trainingen!

Praktijk Centrum Bomen heeft een groot aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van boomverzorging. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat elke opleiding en training goed verloopt. In dit blog gaan we verder in op de categorie ‘Werken in bomen’. Binnen deze categorie hebben wij een aantal trainingen waarvan we er een aantal uitlichten.

Basistraining klimtechniek in bomen
Bij deze training leren we de basis over het klimmen in bomen. Het klimmen in bomen is bijvoorbeeld nodig wanneer een hoogwerker niet ingezet kan worden. Het klimmen is een specialisme waar kracht, lenigheid en oplossend vermogen erg belangrijk zijn. Deze training is bedoeld voor iedereen die veilig wil leren klimmen en werken in bomen.

Wanneer je van plan bent om ook kettingzagen in bomen te gaan gebruiken is de training ‘machinale kroonverzorging’ een uitstekend vervolg op deze training!

Basistraining bedrijfshulpverlening voor boomverzorgers
Ongelukken komen overal voor, ook in bomen. De Arbowet verplicht zelfs elk bedrijf om een adequate hulpverlening en evacuatiemogelijkheid te organiseren. Voor klimmende boomverzorgers houdt dit zelfs in dat er op een werkplek te allen tijde twee gelijkwaardige klimmers met een geldig EHBO of BHV certificaat aanwezig moeten zijn.

Wil jij je personeel een BHV training aanbieden? Neem dan een kijkje op deze pagina voor meer info.

Basistraining hoogwerkers en kettingzaaggebruik
Iedereen die met een hoogwerker werkt moet volgens de Arbowet geschoold zijn. Wanneer je deze training succesvol hebt afgerond dan voldoe je aan alle eisen die de Arbowet stelt. Deze training wordt afgesloten met een examen volgens de VCH-normen en een motorzaagtoets. Hiermee ben je aantoonbaar geschoold. Deze training is eveneens een onderdeel uit onze ETW-opleiding.

Interesse in het volgen van een van deze trainingen?
Bekijk dan ons volledige aanbod op https://pcbomen.nl/trainingen-overzicht/ en schrijf je in! Heb je vragen of opmerkingen over één van deze trainingen? Neem dan contact met ons op via 085 4844760 of via info@pcbomen.nl.

Schrijf een reactie op dit bericht