Onze 1,5 meter trainingen! | Praktijk Centrum Bomen

Blog

Onze ‘1,5 meter’ trainingen

Sinds de COVID-19 maatregelen gelden in ons land zijn wij constant bezig met het bedenken en uitwerken van manieren om onze trainingen zo goed mogelijk te kunnen geven. De afgelopen periode zijn we gestart met het geven van online theoriecursussen met betrekking tot de bestrijding van de Eikenprocessierups en zijn we ook gestart met het geven van praktijktrainingen op 1,5 meter afstand!

Veilig bestrijden EPR

De EPR trekt zich natuurlijk niets aan van het coronavirus en om (toekomstige) bestrijders van de nodige kennis en informatie te voorzien hebben we ervoor gekozen om deze training online (theorie) maar ook de praktijk (op afstand) gewoon aan te bieden. Uiteraard nemen we hierbij alle maatregelen in acht en daarom hebben we een aangepaste vorm van de training bedacht.

Theorie
Het theoriegedeelte van deze training kan volledig vanuit huis worden gevolgd en duurt ca. 3 uur.

Praktijk
Ook is het mogelijk om het praktijkgedeelte te voltooien. De trainingen vinden gewoon plaats op het terrein van PCBomen. We gaan werken met 4 personen tegelijk waarbij er 2 koppels van 2 worden gemaakt. Tijdens deze training is het belangrijk dat je 1,5 afstand van elkaar houdt.

Dit gedeelte duurt ca. 2 uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorietoets
 • Bespreken theorietoets
 • Aan- en uitkleedprocedure van de bestrijder
 • Wat te doen als 2de man bij de aan- en uitkleedprocedure

De deelnemer zal zelf zijn ademluchtmasker en laarzen mee moeten nemen, indien hij dit niet heeft dan graag bij aanmelding doorgeven!

Heb je interesse in het volgen van deze training? Kijk dan hier voor meer informatie en schrijf je in!

BHV-B herhalingstraining

Ook deze training kunnen wij op veilige afstand aan jullie aanbieden.  Voor de deelnemers betekent dit dat een training ca. 3 uur duurt en wordt gegeven in duo’s, hiervan is 1,5 uur levensreddende eerste hulp en 1,5 uur een reddingsactie. Voor de reddingsactie graag eigen PBM’s en klimgordel meenemen. Voor deelnemers die platform doen (niet klimmen) is een passend scenario beschikbaar, hierbij is een klimgordel niet nodig.

 • Uitvoeringslocatie is Apeldoorn
 • Afhankelijk van het aantal inschrijvingen ontvangt de deelnemer als uitnodiging een e-mail met daarin de tijden wanneer je verwacht wordt.
 • Inschrijven kan via onderstaande knop ‘inschrijven’, kies dan voor een passende training met de term ‘Duo’
 • De investering is gelijk aan de reguliere BHV-B herhalingstraining.

Wil je je laten hercertificeren? Schrijf je dan in via deze pagina.

 

2 comments

 1. Ik had me 7 en 8 mei ingeschreven voor de basis cursus bhv b. Deze is niet doorgegaan. Wordt deze cursus binnenkort ook weer gegeven?

  Beantwoorden
  1. Beste Ralf,

   Dit is momenteel nog niet bekend. Wanneer dit weer mogelijk is maken we dit o.a. kenbaar via onze website.

   Met vriendelijke groet.

   Beantwoorden

Schrijf een reactie op dit bericht