Gecertificeerd boomcontroleur worden? - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Gecertificeerd boomcontroleur worden?

Alle bomen in Nederland behoren te voldoen aan zorgplichteisen die vanuit de aansprakelijkheidswetgeving opgesteld zijn. Maar wat houdt de zorgplicht precies in? En wat leer je in onze training boomcontroleur? Dat lees je in ons blog.

Zorgplicht

De zorgplicht bestaat uit het gegeven dat de eigenaar of de beheerder van bomen zijn bomen zorgvuldig controleert. Ook moeten bevindingen worden geregistreerd en gebreken van de boom dienen op tijd onderzocht te worden. Uiteraard is het op een juiste manier onderhouden van de boom ook een onderdeel van de zorgplicht.

De training “Basis boomcontroleur”

Na het succesvol afronden van deze training krijg je het certificaat boomcontroleur. Je voldoet dan aan het niveau om ook het Groenkeur certificaat ‘Boomveiligheidscontroleur” te behalen. Dit is optioneel.

In deze training komen een aantal onderwerpen aan bod waaronder het omgaan met de eerdergenoemde zorgplicht in het kader van de veiligheid van de boom. Daarnaast leer je veiligheidsproblemen te ontdekken tijdens controles en weet je ze op een juiste manier te registreren. Ook is er aandacht voor het adviseren van de vervolgactie.

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de 3-daagse training.

ETW punten

Wanneer je deze training hebt afgerond ontvang je de volgende ETW punten:

 • Boomveiligheid (12 punten)
 • Ziekten en aantastingen (6 punten)
 • Bomen en wet (4 punten)
 • Anatomie en fysiologie (3 punten)
 • Snoeien en kroonverankering (2 punten)

Eerstvolgende trainingsdata

Heb je interesse in deze training? Van 5 tot en met 7 januari geven wij deze training en daarvoor kan je je nog inschrijven. Inschrijven kan via onze website. Heb je vragen of opmerkingen over deze training? Mail dan naar info@pcbomen.nl of bel naar 085 4844760.

2 comments

 1. Mooie training!

  Beantwoorden
  1. Dank je wel Trijntje! Fijne feestdagen gewenst.

   Beantwoorden

Schrijf een reactie op dit bericht