Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/7/b/2/pcbomen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203 Bloeien bomen in de winter | Praktijk Centrum Bomen

Blog

Welke bomen bloeien er in de winter?

Als het blad van de bomen is gevallen denken de meeste mensen dat de bomen niet meer bloeien. Zoals jullie weten zijn er wel degelijk bomen die bloeien in de winter! Winterbloeiers zijn bestand tegen de koude wintertemperaturen maar kunnen ook tegen bovengemiddelde temperaturen. Deze bomen bloeien vaak op het kale hout.

Twee voorbeelden van winterbloeiers zijn de Perzisch IJzerhout (Parrotia Persica) en de Winterkers (Prunus x Subhirtella).

Perzisch IJzerhout (Parrotia Persica)

De Parrotia Persica is een middelgrote boom met opvallende grillige takken. De stam heeft een lichtgrijze kleur met bruine vlekken en heeft een afbladderende decoratieve schorsplaten. Het blad, wat glanzend van kleur is, loopt donker uit en is vaak scheef van vorm en de bovenste helft van de bladrand is onregelmatig gegolfd. Het duurt een aantal jaar voordat ze bloeien. De bloemen zijn circa 2 cm en zijn felrood van kleur. De bloemen van Perzisch IJzerhout verschijnen op het kale hout.

Winterkers (Prunus x Subhirtella)

Deze boom heeft een brede vaasvormige kroon en heeft stevige en donkere takken. Het donkergroene blad verkleurd in de herfst van geel tot oranje. De bloemen van deze mooie najaarskers zijn 2,5 tot 3 cm groot, halfgevuld en in de knop donkerroze maar later lichtroze verbloeiend. Deze boom is in bloei te bewonderen van november tot en met april.

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

One comment

  1. Goede morgen,

    Kunt u mij vertellen welke PrunusxSubhirtella er op de foto staat afgebeeld?
    Deze boom is net uit onze tuin verwijderd maar ik wil hem graag opnieuw poten.

    Beantwoorden

Schrijf een reactie op dit bericht