Gaat de Dennenprocessierups voor overlast zorgen in Nederland? - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Gaat de Dennenprocessierups voor overlast zorgen in Nederland?

Net zoals de afgelopen jaren ligt overlast van de eikenprocessierups weer op de loer. De lente is weer begonnen en naar alle waarschijnlijkheid zal de eikenprocessierups zich vanaf 10 april weer laten zien. Naast de eikenprocessierups is er nog een andere variant die voor overlast kan gaan zorgen, namelijk de dennenprocessierups.

Dennenprocessierups
De dennenprocessierups is de grotere variant van de eikenprocessierups. De rupsen komen voort uit eitjes van de vlinder en kunnen 4 centimeter groot worden. De rupsen zijn oranje en geel met zwarte vlekken op de rug en erg harig. De rups die voornamelijk in Zuid-Europa voorkomt is bezig met een opmars naar het noorden. In 2020 werd de rups nog niet gezien in Nederland, die kans is voor alsnog klein. In Nederland zijn er namelijk weinig grote gebieden met Dennenbomen.

Eikenprocessierups bestrijden
In onze training ‘eikenprocessierups bestrijden’ leiden wij professionals op om de eikenprocessierups te kunnen bestrijden. Er zullen een aantal onderdelen aan bod komen zoals de levensfases van de rups, hoe je omgaat met het afval en wat de risico’s voor de gezondheid zijn. De training zal bestaan uit één dag en begint met een theorie en een demonstratie, gevolgd door het zelf oefenen. Afsluitend zal er een theorie- en praktijkexamen afgenomen worden. Voor meer informatie over de training kunt u kijken op onze website.

Certificaat halen?
Ben je geïnteresseerd geraakt om zelf (of met personeel) deze training te volgen? Inschrijven kan via onze website. Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Je kan mailen naar info@pcbomen.nl of bellen naar 085-4844760.

Bron: Naturetoday 
Bron: Dier en natuur info

Schrijf een reactie op dit bericht