Data Inspecteur Bomen (DIB) - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Data Inspecteur Bomen (DIB)

Data Inspecteur Bomen

De zomer loopt op zijn einde, dit betekent dat de herfst er weer aan komt. De tijd van vallende bladeren en storm. Om schade te voorkomen is het belangrijk dat bomen in goede staat zijn en blijven. Als Data Inspecteur Bomen (DIB) help je hierbij.

Wat is een Data Inspecteur Bomen?

Als Data Inspecteur Bomen speel je een belangrijke rol in boomveiligheid en het cyclisch onderhoud. Je inventariseert en registreert boomgerelateerde informatie zoals het boomnummer en boomsoort en legt deze vast in het Data Paspoort volgens het Handboek bomen. Ook bekijk je wat er nodig is voor de boomveiligheid en om het cyclisch onderhoud uit te kunnen voeren.

Naast de boomveiligheid zijn er ook andere aanvullende zaken die een rol spelen in het regelmatig terugkomend beheer. Dit zijn kenmerken zoals het boombeeld, de onderhoudsstaat en het beoogde eindbeeld. Deze zijn erg belangrijk zijn voor een goede analyse en budgettering bij geïntegreerd en terugkerend boombeheer.

Wil jij ook jouw kennis verdiepen en het certificaat DIB halen? Meld je dan aan voor onze tweedaagse training DIB. Wees snel; de eerstvolgende training is gepland op 18 oktober en 1 november.

Kijk voor meer informatie over deze training op: https://pcbomen.nl/data-inspecteur-bomen/#1514990235960-66bbd410-973a

Bij vragen kan je contact opnemen via: info@pcbomen.nl.

Schrijf een reactie op dit bericht