Unieke samenwerking leidt tot unieke opleiding European Tree Technician

Blog

Persbericht: Unieke samenwerking leidt tot unieke opleiding European Tree Technician (ETT)

Ondertekening samenwerking Larenstein

Apeldoorn, 5 oktober 2021

Vorige maand hebben Hogeschool van Hall Larenstein en Praktijk Centrum Bomen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst formaliseert de reeds bestaande samenwerking in het verzorgen van de opleiding tot Boomtechnisch adviseurs en het uitvoeren van praktijktrainingen. Het is de intentie om met deze overeenkomst de samenwerking verder uit te bouwen door het ontwikkelen van vernieuwend opleidingsaanbod.

Minor sluit perfect aan op eigen werksituatie

Sinds februari 2016 bieden Praktijk Centrum Bomen en Hogeschool Van Hall Larenstein samen de opleiding van European Tree Technician (ETT) aan. Door deze unieke combinatie worden de deelnemers niet alleen boom technisch voorbereid op het behalen van het EAC Internationaal erkende ETT-examen, maar ook op het boom technisch adviseurschap. Essentieel hiervoor zijn communicatie- en adviesvaardigheden, proces- en projectmatig werken en het werken aan multidisciplinaire projecten met stakeholders in de openbare ruimte. Willem van Delft van Praktijk Centrum Bomen: “Kenmerkend voor de opleiding is de praktische insteek van de vaklessen. Deze is direct toepasbaar in de eigen werksituatie”.

De ETT-opleiding is een doorlopende leerlijn die bestaat uit 2 fasen: de Minor ‘Bomen en Stedelijke Omgeving’ van Hogeschool Van Hall Larenstein en de modulaire ETT-opleiding  van PCbomen.

‘Associate degree’ in ontwikkeling

“Momenteel onderzoeken wij samen met Praktijk Centrum Bomen en anderen partijen de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuwe ‘associate degree’ (ad) opleiding”, aldus Ruth van der Beek. “Deze verkorte Hbo-opleiding Boomadvies duurt twee jaar en is met name interessant voor afgestudeerde MBO studenten en mensen uit de beroepspraktijk die op Hbo-niveau een aanvullende opleiding willen volgen”.

Ondertekening samenwerking LarensteinOndertekening samenwerking Larenstein

Fotobijschrift:
Mede-eigenaar Praktijk Centrum Bomen Willem van Delft (links) en Directeur Onderwijs Hogeschool Van Hall Larenstein Ruth van der Beek (rechts) ondertekenen onder De Kroezeboom te Ruurlo de samenwerkingsovereenkomst.

Heb je vragen, opmerkingen of interessante ideeën n.a.v. dit artikel neem dan contact op met Praktijk Centrum Bomen, info@pcbomen.nl.

Schrijf een reactie op dit bericht