Klimtechniek in bomen - PCbomen

Blog

Klimtechniek in bomen

Blog Klimtechniek in bomen

Één van de manieren om te werken in bomen is met behulp van klimtechnieken. Het is een specialisme waar kracht, lenigheid en oplossend vermogen voor nodig zijn. In dit blog lees je meer over het klimmateriaal en wat je leert tijdens de training klimtechniek in bomen.

Klimmateriaal

Om te werken/klimmen in bomen zijn er verschillende klimmaterialen nodig. Tijdens deze cursus leggen we je uit welke materialen er zijn en hoe deze te gebruiken controleren en te onderhouden. En natuurlijk kan je deze materialen testen tijdens de kliminstructie. We maken gebruik van klimlijnen, diverse klimstropjes en verschillende knopen en natuurlijk gaan we je alles vertellen over de mechanische stijg en afdaal apparaten.

Handzaag in boomkroon

Tijdens het werken in een boomkroon kan je gebruik maken van een handzaag en een motorzaag (vervolg cursus machinale kroonverzorging). In deze cursus gaan we leren om een handzaag veilig te gebruiken in de boom. Een belangrijk onderdeel hiervan is het je zelf zo positioneren dat je veilig kunt werken met de handzaag. Je zou het misschien niet verwachten maar dit is het gereedschap waar veel ongelukken mee gebeuren. Daarom is het belangrijk jezelf goed te positioneren in de boom alvorens te gaan zagen.

Wat leer je in deze training?

– Veilig klimmen in bomen met een dubbel rope systeem
– Klimmateriaal beoordelen op veiligheid en gebruiksklaar maken;
– Een ladder veilig opstellen en gebruiken;
– Positioneren voor het veilig gebruiken van een handzaag in een boomkroon.

Deze training is geschikt voor iedereen die (boomverzorgings) werkzaamheden in bomen klimmend wil uitvoeren. Deze training duurt 4 dagen.

De volgende trainingen vinden plaats op 29 november t/m 2 december 2022. Je kan je hier inschrijven.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met ons via: 085 4844760 of mail naar info@pcbomen.nl.

Bron: Groenkennisnet

Schrijf een reactie op dit bericht