Afbreken van bomen - PCbomen

Blog

Afbreken van bomen

Afbreken van bomen

Als het niet mogelijk is om bomen in één keer te vellen moeten ze worden ontmanteld. In dit blog vertellen we je hier meer over. Ook lees je wat je kan leren in onze training.

Ontmantelen van bomen

Het ontmantelen van bomen wordt ook wel het afbreken van bomen genoemd, dit is een specialisme. Hierbij worden verschillende moderne hulpmiddelen gebruikt zoals afvangmaterialen. Hiermee worden de risico’s op schade verkleind en de effectiviteit verhoogt. Door het onjuist gebruiken van de afvangmaterialen worden de risico’s alleen maar hoger, zowel voor schade maar ook voor letsel.

Klimsporen

Klimsporen worden gebruikt in de boomverzorging en dienen alleen gebruikt te worden bij bomen die gekapt worden. De wonden die kunnen ontstaan door de klimsporen kunnen leiden tot schade en zelfs afsterven van de boom. Het klimmen met klimsporen maakt het afbreken van bomen een stuk makkelijker. De grip wordt verhoogd waardoor je een stabielere positie hebt om te werken De klimsporen kunnen afgesteld worden op jouw lengte en er zijn diverse soorten. Bij ons in de training kun je de meest gangbare soorten uitproberen.

Wat leer je in de training?

In deze training leer je om te gaan met klimsporen en het samenstellen, controleren en toepassen van afvangmaterialen voor zowel loof- als naaldbomen en deze te ontmantelen. Dit doen we eerst in een rustige situatie en vervolgens in de praktijk. Een ander onderdeel in deze training het toepassen van een kabelbaan om takken over objecten heen te verplaatsen. Ook leer je veilig functioneren als grondman bij het gebruik van afvangmaterialen.

De training duurt 4 dagen en voor deze training is het noodzakelijk om de ‘Vervolgtraining Machinale kroonverzorging’ of een gelijkwaardige opleiding te hebben gevolgd of gelijkwaardige ervaring te hebben.

Met deze training zijn er 32 ETW-punten te verdienen voor het domein ‘Veiligheid bij werken aan bomen’.

De eerstvolgende training staat gepland op 19 t/m 22 april en er zijn nog enkele plekken vrij!

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met ons via: 085 4844760 of mail naar info@pcbomen.nl.

Bron: Poelonline

Schrijf een reactie op dit bericht