Kroonarchitectuur - PCbomen

Blog

Leer meer over kroonarchitectuur

Kroonarchitectuur van een boom

In dit blog lees je meer over de training ‘Kroonarchitectuur’ en wat je kan leren tijdens deze training. Kroonarchitectuur vormt de basis van bomenbeheer.

Kroonarchitectuur

Als je professioneel met bomen werkt kan je je iets voorstellen bij kroonarchitectuur. Dit vormt namelijk de basis voor bomenbeheer in bijvoorbeeld Canada, Frankrijk en andere Zuid-Europese landen. In andere delen van Europa waaronder Nederland en Vlaanderen wordt hier nog weinig aandacht aan besteed.

In deze training maak je kennis met de principes van kroonarchitectuur. Je krijgt uitgebreide toelichting over onder andere verschillende modellen, indicatoren en processen. Daarnaast doe je meer kennis op over de kroonopbouw van bomen. Ook de verschillen tussen boomsoorten onderling en de levensfasen van bomen worden aan bod gebracht.

Naast dat je theoretische kennis op doet tijdens deze training behandelen we ook de praktijk van kroonarchitectuur. Samen met bomenexpert Tom Joye ga je in de groep en individueel kijken naar de (kroon)opbouw  van bomen, het beoordelen van de veerkracht van bomen en de verwachtingen bij beheeringrepen.

Wat leer je in deze training?

In de training leer je het volgende:
– Principes van kroonarchitectuur
– Modellen voor kroonarchitectuur
– Indicatoren en processen kroonopbouw
– Levensfase van de kroon bij diverse bomen
– ingrepen in de blijvende kroon
– Selectie van toekomstbomen
– Beoordelen van de veerkracht van bomen

Doelgroep

Deze training is zeer geschikt als je meer kennis wilt opdoen over de kroonarchitectuur van bomen. Als je European Tree Technician of European Tree Worker bent kan dit een hele mooie aanvulling op je huidige kennis zijn.

Met deze training zijn er 16-ETW punten te verdienen op het gebied ‘Boombescherming’.
Om deze training te volgen is kennis van bomen een pré. De volgende training staat gepland op
24 en 25 november 2022 en 7 en 8 maart 2023. Inschrijven kan je hier doen.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met ons via: 085 4844760 of mail naar info@pcbomen.nl

Schrijf een reactie op dit bericht