Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/7/b/2/pcbomen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203 Hoe ontstaan de minerale delen in de bodem? - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Hoe ontstaan de minerale delen in de bodem?

Kleine bloemen in de grond

Minerale delen zijn de basis voor iedere bodem. Deze minerale delen in de bodem ontstaan door verwering van gesteenten. Dit kan gebeuren op drie verschillende manieren. In dit blog vertellen we hier meer over.

Natuurkundige of mechanische verwering
Stenen verbrokkelen onder invloed van zon, regen, wind en vorst. Het gesteente valt uiteen in kleinere delen. Dit wordt natuurkundige verwering genoemd.

Scheikundige verwering
Onder invloed van het altijd iets zure bodemwater vindt dit type verwering plaats. Door het zuur uit het bodemwater lossen de scheikundige verbindingen op die het gesteente in zijn huidige vorm bij elkaar houden. Er ontstaan nieuwe verbindingen. Deze scheikundige verwering heeft meer vat op kleinere deeltjes.

Biologische verwering
Onder invloed van het planten- en dierenleven vindt de biologische afbraak van gesteenten plaats. Hierbij spelen bacteriën en schimmels een grote rol.

Meer weten of inschrijven?

PCbomen verzorgt diverse trainingen, bijscholingen en opleidingen op het gebied van boomverzorging. Ben je een professionele boombeheerder, boomverzorger of groenvoorziener die meer wil weten over minerale delen in de bodem en andere groeiplaatsaspecten? In onze webshop vind je meer informatie over ons aanbod. Daar kun je je ook inschrijven voor een of meerdere trainingen.

Schrijf een reactie op dit bericht