Maak kennis met onze opleidingen op het gebied van boomveiligheid!

Blog

Maak kennis met onze opleidingen op het gebied van boomveiligheid!

Wij verzorgen diverse soorten trainingen en opleidingen op het gebied van boomverzorging. Boomveiligheid is hierbij een belangrijk onderdeel. Onder deze ‘categorie’ vallen een aantal opleidingen die we in dit blog gaan uitlichten!

Basistraining boomcontroleur

De eerste training in deze categorie is de basistraining, hiervoor komt iedereen in aanmerking. Iedereen die in het dagelijkse leven bomen controleert moet zijn scholingsniveau aan kunnen tonen. In deze training komen een aantal punten aan bod:

  • Zorgplicht van boomveiligheid
  • Controle op basis van veiligheidsproblemen
  • Het op correcte wijzen registreren van mankementen
  • Een juiste vervolgstap adviseren.

Deze training is bedoeld voor een boombeheerder, boomverzorger of groenvoorziener die te maken heeft of krijgt met zorgplicht.

Wil je meer informatie over deze training? Klik dan hier.

Vervolgtraining boomveiligheidsinspecteur

Ook de vervolgtraining boomveiligheidsinspecteur valt onder de categorie boomveiligheid. Als vervolg op de training tot boomcontroleur gaat deze training dieper in op het nader onderzoeken van het probleem en het vaststellen van het bijbehorende risico. Ook het rapporteren hiervan is een belangrijk onderdeel. In deze 3-daagse training komen onder andere het visueel beoordelen van bomen aan bod en wordt de kennis van schimmels en aantastingen uitgebreid.

Meer informatie over deze training? Kijk dan op deze pagina!

Hercertificering

Als je eenmaal een gecertificeerd boomveiligheidscontroleur bent is elke 5 jaar een hercertificering nodig. Ook deze kan je behalen bij PCBomen! Door middel van een examentraining word je klaargestoomd voor het proefexamen om vervolgens het echte examen uit te voeren. Deze training duurt één dag en zodoende ben je weer helemaal op de hoogte van de actuele kennis. Voor meer informatie over deze hercertificering, klik hier.

Wil je één van deze trainingen volgen? Of ben je benieuwd naar de rest van ons aanbod? Wij komen graag met je in contact. Je kunt mailen naar info@pcbomen.nl of bellen naar 085 4844760.

Schrijf een reactie op dit bericht