Het belang van een ETW-certificaat | Praktijk Centrum Bomen

Blog

Het belang van een ETW-certificaat

Als boomverzorger weet je als geen ander dat bomen enorm van elkaar verschillen. Dit zorgt ervoor dat het verzorgen van bomen maatwerk is. Om kennis te delen en te vergroten, is er een internationale samenwerking in het leven geroepen: The European Arboricultural Council. Deze organisatie geeft het European Tree Worker-certificaat (ETW) uit aan iedereen die aan de daarvoor gestelde eisen heeft voldaan. Daarvoor bieden wij vanuit Praktijk Centrum Bomen een ETW-opleiding aan.

Waarom ETW-er worden?

Steeds vaker eisen gemeenten, provincies en andere overheden een ETW-certificaat wanneer er in of rondom bomen wordt gewerkt. De ETW-er is namelijk in staat om alle voorkomende werkzaamheden rondom of in bomen uit te voeren. Ook kan je buiten Nederland aan de slag als boomverzorger omdat het een internationaal certificaat betreft.

Persoonlijk advies

Wanneer je wilt beginnen met de opleiding, nodigen wij je uit voor een persoonlijk adviesgesprek om samen een opleidingsplan op te stellen. We houden hierbij uiteraard rekening met ervaring en leervermogen, maar ook met je persoonlijke omstandigheden.

Twee onderdelen

Praktijk Centrum Bomen biedt de ETW-opleiding aan voor twee onderdelen: Klimmen en Platform. Het onderdeel Klimmen is geschikt voor de professionele uitvoerende boombeheerder, boomverzorger en groenvoorziener die met en aan bomen werken. Het Platform-onderdeel richt zich juist op mensen die met een hoogwerker aan bomen werken. Zo kan iedereen op zijn specialiteit gecertificeerd worden.

Certificering

De opleiding eindigt met een ETW-examen om vervolgens een certificaat te ontvangen dat drie jaar geldig is. Wanneer je binnen de drie jaar 30 ETW-hercertificeringspunten haalt, dan kan je de geldigheid van je certificaat verlengen.

Ben je werkzaam in de boomverzorging of wil jij je omscholen tot boomverzorger? Dan is een ETW-opleiding een goede aanvulling. Bekijk ons aanbod, of plan een intakegesprek om jouw opleidingsplan samen te stellen.

Schrijf een reactie op dit bericht