Is jouw plantenkennis op orde? - Praktijk Centrum Bomen

Blog

Is jouw plantenkennis op orde?

Wanneer je werkzaam bent in de openbare ruimte wil je natuurlijk je plantenkennis op orde hebben. Want hoe herken je nou wat onkruid is of wat niet?

Onze training ‘Plantenkennis’

Deze training wordt ook wel ‘sortimentskennis’ genoemd en dit verdelen we in zomer- en winterkenmerken. Omdat er een groot verschil is tussen planten in de zomer en de winter brengen we jullie afhankelijk van de periode de juiste kennis bij. Tijdens deze training richten we ons op circa 125 soorten die we het meest zien in de groenvoorziening. We behandelen in de training onder andere heesters, bosplantsoen, bomen en vaste planten.

Wat leer je?

In deze training Plantenkennis komen een aantal aspecten aan bod:

  • Namen en families van plantmateriaal bepalen
  • Verbanden leggen tussen de verschillende families
  • Belangrijke eigenschappen van verschillende soorten benoemen
  • Herkenning van circa 125 meest voorkomende soorten

Hoe ziet de training eruit?

Onze training Plantenkennis duurt 2 keer 2 dagen, twee keer in de zomer en twee keer in de winter. Voor elke periode kan je je apart inschrijven en het is dus ook mogelijk om je alleen voor de zomer of de winter in  te schrijven.

Met het succesvol afronden van deze training kan je 18 punten (per 2 dagen) bijschrijven bij je ETW punten (Anatomie en Fysiologie).

Interesse?

Heb je interesse in het volgen van deze training? Kijk dan voor meer info en de trainingsdata op deze pagina. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt over deze training kan je bellen naar 085 4844760 of stuur een e-mail naar info@pcbomen.nl.

 

Schrijf een reactie op dit bericht